horloge, Horloges, horloges, HorlogeHorloges, het blijft een lastig verhaal en tegenwoordig zijn er zoveel verschillende modellen en merken dat het moeilijk is om door de bomen het bos te zien. Deze blog is gemaakt voor een groot aantal mensen die eigenlijk helemaal niet weten wat voor horloge ze kopen en dan horen ze een tijdje na de aankoop dat ze een quartz horloge hebben gekocht terwijl de techniek van een automatisch horloge ze toch wel erg aansprak. Dat is natuurlijk geen gewenste situatie, daarom leggen wij in dit blog uit wat de verschillende horloges precies inhouden.

Er zijn vier hoofdtypen horloges; Solar horloges, het populaire Quartz horloge, automatische horloges en digitale horloges. Deze horloges hebben alle andere voordelen, nadelen en eigenschappen. Het grootste verschil tussen deze horloges is de manier van aandrijving, zo heeft Seiko bijvoorbeeld een grote collectie solar horloges, dit betekend dat deze horloges worden aangedreven door een zonnecel, hierdoor gaat dit horloge nooit leeg zolang het maar genoeg licht opvangt. Lees hier meer over solar horloges.

Een Quartz horloge daarentegen wordt aangedreven door een quartz kristal dat gaat trillen als er een batterij op aangesloten is, uit deze trilling wordt vervolgens de beweging van de wijzers gehaald. Quartz horloges zijn veruit een populairste keuze voor horloges, alle grote merken zoals Hugo Boss en Diesel gebruiken deze techniek. Hoe dit precies werkt staat hier uitgelegd.

horloge, Horloges, horloges, Horloge

Het meest gecompliceerde horloge uit het rijtje is het automatische horloge, dit horloge hoeft nooit opgeladen te worden en haalt zijn energie uit de bewegingen van je pols. Omdat een automatisch horloge dus beweging kan omzetten in elektriciteit heeft deze bij normaal gebruik weinig onderhoud nodig, wel is het zo dat een automatisch horloge een erg delicaat stuk techniek bij zich draagt, het is daarom afgeraden om er bijvoorbeeld mee te gaan sporten. Wil je meer weten over de voor- en nadelen van automatische horloges? Kijk dan hier

Een digitaal horloge is eigenlijk een kleine computer, dit horloge wordt zoals de naam al vermoed digitaal aangedreven. Digitale horloges zijn zeer accuraat en hebben een batterij nodig die uiteindelijk vervangen zal moeten worden, het leuke aan digitale horloges zoals Casio is dat ze zeer authentieke en originele modellen kunnen produceren.