Waarom investeren in horloges.. ? De laatste paar jaren is het duidelijk geworden dat je geen geld kan verdienen met sparen op de bank, maar wilt u toch investeren en vindt u investeren in aandelen veelste risicovol ? Dan is investeren in horloges misschien de oplossing voor u. Voordat u investeert in horloges adviseren wij u veel onderzoek naar het horloge te doen. Als u een goede investering heeft kan die binnen 4 a 5 jaar oplopen tot een rendement van 17%. Hieronder hebben wij 3 horloges gezet waarvan wij denken dat die gaan stijgen in waarde.

1. Rolex submariner date

 

 

Dit horloge werd in 1953 uitgebracht en kreeg zijn beroemdheid vooral doordat James Bond het horloge droeg in de films uit de jaren 60 en 70. Daarom denken wij dat dit horloge gaat stijgen in waarde doordat het een echt verzamel object is. De Rolex submariner heeft een horlogekast, horlogeband en een sluiting die gemaakt is van roestvrij edelstaal. Dit edelstaal ( 904L staal ) is heel erg krasvast en oxideert niet. ideaal voor zoutwater sporten dus. Britse speciale eenheden droegen ook dit horloge door de goede eigenschappen die hierboven beschreven zijn. het glas boven de wijzerplaat bestaat uit saffierglas, dit glas is zo sterk dat het niet snel breekt of bezwijkt onder de druk onder water. Tegenwoordig bij de nieuwe uitvoeringen van de Rolex submariner zit er een gilde lock sluiting op, dit is een sluiting die er bij veel duikhorloges op zit en ervoor zorgt dat het horloge over een wetsuit gedragen kan worden.

 

 

 

2. Omega speedmaster

 

 

De Omega speedmaster is gemaakt in 1957 als sporthorloge, maar is daardoor niet bekend geworden, want in 1965 is dit horloge officieel goedgekeurd door NASA voor alle bemande ruimtemissies waardoor het horloge mee de ruimte in mocht. Buzz Aldrin ging in 1969 de ruimte in met de omega speedmaster om zijn pols. Hierdoor heeft het horloge ook de bijnaam “Moonwatch” gekregen en sinds dien is de Omega speedmaster met elke ruimtereis meegegaan. Daarom valt dit horloge buiten zijn goede “look” ook erg goed in de smaak bij verzamelaars. Het is een automatisch horloge met wijzers en tijdaanduidingen van super-luminova, die je handmatig moet opwinden. Het horloge heeft een energie opslag voor 48 uur en kan tegen veel druk.

 

 

 

 

3. Rolex Air-king

 

 

De Rolex Air-king werd in 1945 op de markt gebracht om RAF-piloten te eren, de Engelse piloot Charles Douglas Barnard die veel records brak zoals langste afstand in acht dagen was zeer tevreden over het horloge en zei hem vaker om te doen met lange afstand vluchten. Maar toch bleef het horloge niet populair tot de jaren 1990. In 2017 kwam er een nieuwe Air-king uit, hierdoor werd het horloge uit 1945 weer populair en is in waarde gestegen. Dit horloge is vergeleken met de andere horloges een goedkopere investering, momenteel gaan ze op de Rolex site nieuw voor € 5.700.